Zonwering binnen

Zonwering voor buiten is effectiever dan zonwering voor binnen, omdat het voorkomt dat warmte en zonnestralen uw woning binnendringen. Soms is het echter niet mogelijk om zonwering buitenshuis aan te brengen. Daarom zijn er diverse mogelijkheden om ook binnenshuis schaduw en koelte te creëren.

Voordelen binnenzonwering

  • Effectieve wering van zonlicht
  • Warmtewering in de zomer en warmtebehoud in de winter
  • Voorkomt verkleuring van uw interieur en meubilair
  • Altijd een design en kleur om uw interieur te accentueren
  • Ook leuk als raamdecoratie
  • Vrij uitzicht zonder dat voorbijgangers binnen kunnen kijken
  • Meer privacy

Soorten zonwering voor binnen

Binnenshuis heeft u keus uit diverse soorten zonwering, zoals jaloezieën, lamelgordijnen, paneelgordijnen, plisségordijnen, rolgordijnen, shutters en vouwgordijnen. Alle soorten zonwering voor binnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins, zodat u altijd een kleur vindt dat uw stijl accentueert.

Jaloezieën

Schijnt de zon fel naar binnen? Sluit uw jaloezieën en u verduistert de ruimte geheel of gedeeltelijk, zodat u binnenshuis koelte behoudt. En wilt u uw ramen lappen of vrij zicht? Haal uw jaloezieën geheel omhoog, zodat u binnen vrij bij alle ramen komt. U kunt uw jaloezieën gemakkelijk schoonmaken met een droge of vochtige doek.

Jaloezieën zijn praktisch, sfeervol en geven u naar gelang uw wensen een vrij uitzicht of juist extra privacy. In de zomer werken ze als zonwering, terwijl het in de winter helpt met een verbeterde isolatie van uw woning. Zonweringencentrum beschikt over een groot assortiment aan kwalitatief hoogstaande jaloezieën. Zo hebben wij houten of aluminium jaloezieën in diverse kleuren en fraaie afwerkingen. U kunt deze zowel op als in het kozijn bevestigen.

Bent u echter niet vertrouwd met klussen in huis? Dan neemt onze vakman uw zorgen uit handen en bevestigt uw nieuwe jaloezieën zorgvuldig in uw woning.

Lamelgordijnen

Lamelgordijnen zijn bijzonder functioneel als zonwering en decoratie. Lamelgordijnen zijn tijdloos. Bovendien voorzien ze uw ramen, optisch gezien, van meer lengte. U kunt uw eigen lamelgordijn samenstellen door het materiaal, kleur en dessin te kiezen dat perfect aansluit bij uw interieur.

Zonweringencentrum heeft drie lamelmaterialen voor binnen beschikbaar:

  • Kunststof is kleurvast, brandvertragend, waterbestendig en eenvoudig te reinigen.
  • Aluminium lamellen zijn eenvoudig te reinigen, waterbestendig, brandvertragend en geven uw woning een strakke en eigentijdse uitstraling.
  • Stof heeft een prachtige lichtfiltering en beweegt met de lucht mee. Uw ramen stralen onmiddellijk warmte uit en bovendien biedt stof vele mogelijkheden voor texturen en transparanties.

Daarnaast leveren wij lamelgordijnen in diverse uitvoeringen, zoals brede of smalle lamellen, en een handmatige of elektrische bediening. Brede lamellen geven rust en komen goed tot hun recht bij een breed raam. Smalle lamellen zijn eleganter en komen mooi uit bij een smal raam. Met een handmatige bediening sluit en roteert u de lamellen geruisloos en soepel. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een elektrische bediening. Dit wordt geleverd met een afstandsbediening of schakelaar, en het geeft u jarenlang onbezorgd gebruikerscomfort.

Rolgordijnen

Een rolgordijn is een gordijn die u naar boven en naar beneden kunt rollen. Een rolgordijn is uitermate geschikt voor het blokkeren van hinderlijke lichtinval. Rolgordijnen nemen nauwelijks ruimte in beslag en belemmeren bovendien niet de werking van uw radiatoren. U kunt met een rolgordijn kiezen voor optimale verduistering voor een slaapkamer, of juist voor gefilterd daglicht in uw woon- of werkkamer. Een rolgordijn beschikt over een uitstekende isolerende werking en dempt eveneens storende geluiden. Kortom, koel in de zomer en warm in de winter. Rolgordijnen zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook zeer sfeervol zijn. Zonweringencentrum beschikt over klassieke en moderne dessins, prachtige kleuren en unieke decoratieve opties voor elk interieur.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen opgevouwen of languit hangen. Het principe is vergelijkbaar met rolgordijnen, maar de aanwezige stroken geven het gordijn een andere uitstraling. Vouwgordijnen zijn bijzonder gebruiksvriendelijk, nemen weinig ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk gemonteerd worden. Zonweringencentrum beschikt over gordijnen in vele kleuren, materialen en patronen. Geef uw interieur een huiselijke charme en tegelijkertijd een stijlvolle twist met vouwgordijnen.

Shutters

Shutters zijn houten luiken voor binnen met verstelbare lamellen. Met shutters creëert u eindeloze mogelijkheden op het gebied van lichtinval en zonwering. De shutters van Zonweringencentrum zijn altijd op maat gemaakt en verkrijgbaar in vele varianten, zoals linde- of essenhout. Deze zonwering voor binnen is gemakkelijk in het onderhoud en beschikbaar in verschillende beits- en lakkleuren. Omdat de installatie wat lastig kan zijn, adviseren wij u om de montage door ons uit te laten voeren.

Paneelgordijnen

Een paneelgordijn wordt opgehangen aan een rail aan het plafond of binnen het kozijn. Het is mogelijk om de gordijnen langs elkaar te laten schuiven, zodat het hele raam bedekt wordt. U kunt er echter ook voor kiezen om bewust minder banen op te hangen en toch de kans minimaliseren dat voorbijgangers naar binnen kijken. Een paneelgordijn bestaat uit brede verticale panelen die los van elkaar te bedienen zijn.

De losse panelen bieden veel mogelijkheden tot creativiteit. U kunt per paneel de kleur en afmetingen bepalen. U creëert met een paneelgordijn een stijlvol uiterlijk dat optimaal aansluit op uw interieur. Een paneelgordijn is overigens buitengewoon geschikt voor grotere raampartijen als zonwering of raamdecoratie.

Plisségordijnen

Met plissé-gordijnen kunt u binnen spelen met licht, vormen en kleuren. Elegante plisségordijnen worden gemaakt van luxe en geplooide stoffen. De uitgevouwen gordijnen houden op effectieve wijze inkijk tegen, zonder dat uw gehele raam wordt bedekt. U kunt het plisségordijn op elke gewenste positie vastzetten, zodat de juiste hoeveelheid licht uw kamer binnenvalt. Zonweringencentrum beschikt over plisségordijnen in verschillende trendy kleuren, waardoor ze in ieder interieur passen. Plisségordijnen zijn eenvoudig te reinigen en nemen bovendien vrijwel geen ruimte in beslag op uw raam en vensterbank.

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

zonwering

Vrijblijvende offertes opvragen

Onze specialisten van Zonweringencentrum geven graag advies over verschillende soorten zonwering. En bent u niet zo handig in huis? Dan helpt een vakman uit ons netwerk graag om uw zonwering binnen op te hangen. Vul binnen twee minuten het contactformulier in en ontvang gratis offertes die aansluiten bij wensen voor zonwering binnenshuis.