zonnescherm

Zonnescherm

Een zonnescherm is zonwering die buiten aan uw gevel wordt vastgemaakt. Dit is de meest traditionele en tijdloze vorm van zonwering. Over het algemeen wordt een zonnescherm gemaakt van textiel en kan dit handmatig en elektrisch bediend worden. Daarnaast zijn al onze zonneschermen beschikbaar in diverse materialen, kleuren en dessins.

Voordelen zonnescherm

Een zonnescherm heeft veel voordelen. Zo houdt u uw woning koeler op een zomerse dag, u creëert schaduw zonder veel licht te verliezen en zelfs in de winter hebben bepaalde zonneschermen extra voordelen, omdat ze de warmte in uw woning langer vasthouden. Op deze manier bespaart u zowel ’s zomers als ’s winters extra energie en zult u comfortabeler wonen of werken. Wij bieden diverse oplossingen voor zonwering buitenshuis. Daardoor vindt u altijd een praktische oplossing die past bij de stijl van uw woning of tuin.

Veel keus voor uw zonnescherm

Bij Zonweringencentrum heeft u een ruime keus uit diverse soorten zonneschermen. Zo kunt u kiezen uit elektrisch of handmatig bedienbare zonneschermen. Een charmante markies past uitstekend bij historische panden, terwijl een uitvalscherm een tijdloze keuze is voor uw woonhuis of bedrijfspand.

En wilt u niet alleen uw woning van schaduw voorzien, maar ook uw terras? Een klassiek uitrolbaar zonnescherm creëert een sfeervolle schaduwplek om uit te rusten van de brandende zon. Hieronder vindt u diverse mogelijkheden.

Knikarmscherm

Een knikarmscherm is een ideaal zonnescherm wanneer u graag buiten op een schaduwrijk terras wilt zitten, maar toch een vrije doorloop wilt behouden. Met een knikarmscherm heeft u buiten geen parasol meer nodig. Het scherm wordt door middel van knikarmen bijna horizontaal uitgerold. U kunt zelf bepalen hoe ver u het uitschuift. De armen zorgen voor een sterke constructie die het mogelijk maakt om grote oppervlaktes van schaduw te voorzien. Daarnaast behoudt u een vrij uitzicht vanuit uw woning. Een knikarmscherm kan zowel elektrisch als handmatig bediend worden. Dit type zonnescherm kan 150 tot 300 centimeter uitgeschoven worden. Er zijn diverse typen waaruit u kunt kiezen, zoals:

  • Open knikarmscherm
  • Semicassettescherm
  • Cassettescherm

Het verschil tussen de systemen is dat een open zonnescherm in opgerolde conditie niet helemaal wordt afgesloten. Bij een cassettesysteem worden zowel de voorkant als de onderkant afgesloten, zodat het beschermd is tegen alle weersinvloeden van buiten. Een semicassettescherm bevat alleen een afgesloten voorkant. Welke keus u maakt, hangt af van uw eisen met betrekking tot bescherming, behoud van het doek en het visuele aspect.

Zonnescherm voor uw serre

Een serre is een prachtige aanbouw, maar door de grote lichtinval kan het in de zomer behoorlijk warm worden. Bij een buitentemperatuur van 25 graden Celsius kan het binnen soms wel oplopen tot 50 graden. Met behulp van onze serrezonneschermen vormt u een warmte- en lichtreducerend schild boven of rondom uw serre. Zo blijft uw serre licht en ruimtelijk en behoud u het uitzicht op uw tuin, terwijl de temperatuur aangenaam blijft. Het zonnescherm wordt buiten aangebracht. U heeft keus uit diverse kleuren en designs van onze beste doeken.

Uitvalscherm

Onze uitvalschermen zijn de klassiekers in de categorie zonneschermen. Deze tijdloze schermen kunnen bij ieder gebouw en op iedere verdieping worden toegepast. U ziet dit ook vaak bij flatgebouwen, omdat een uitvalscherm bijzonder windvast is. Ondanks grote breedtes blijft het scherm stevig. Bij Zonweringencentrum zijn diverse kleuren en designs aanwezig, zodat u een mooi zonnescherm bij uw woning kunt kiezen.

Doek zonnescherm vervangen

Het is bij ons ook mogelijk om alleen het doek van een zonnescherm te vervangen. De aanschaf van een geheel nieuw scherm is vaak een kostbare aangelegenheid en meestal is alleen het doek aan vervanging toe. Met de mechaniek is meestal niets aan de hand, maar is alleen het doek van het zonnescherm versleten of verkleurd. Onze specialisten van Zonweringencentrum komen bij u thuis voor het vervangen van uw doek.

Markiezen

Wanneer u kiest voor een markies als zonnescherm, kiest u voor een zeer elegante en klassieke toevoeging buiten uw woning. Markiezen worden vaak aangemerkt als nostalgisch en sfeervol, en zijn de afgelopen decennia heel bepalend geweest voor het straatbeeld. Tegenwoordig worden markiezen zowel bij oudere als modernere woningen toegepast. Er is qua materiaal, kleur en vormgeving een heleboel mogelijk. Zo heeft u keus uit een aluminium of houten frame, en diverse stoffen dessins voor het doek.

Markiezen zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten. Het standaardmodel, het klapmodel en het petmodel. Het standaardmodel zonnescherm voldoet vaak, mits deze wordt geplaatst boven ramen die niet openslaan. Als ramen wel openslaan is een klapmodel bij uitstek geschikt. Hierbij is de uitval namelijk groter dan de hoogte. Daardoor kunnen ramen en deur en gemakkelijk geopend worden als de markies is uitgeklapt. Het grote voordeel van een petmodel is de hoogte. Omdat dit model hoger is dan de andere markiezen, wordt uw uitzicht naar buiten en de vrije doorloop niet belemmerd.

De bediening van een markies kan op verschillende manieren gebeuren. Dit geldt voor alle modellen. Zo kunt u kiezen voor bediening door middel van een ophaalkoord, maar ook elektrische bediening is mogelijk.

zonwering

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent zonneschermen. Ons netwerk van zonweringspecialisten staat voor u klaar. Na een strenge selectie hebben wij gerenommeerde zonweringsbedrijven geselecteerd verspreid door heel Nederland. Daarom brengen wij u altijd in contact met een expert dichtbij. Bovendien hoeft u niet meer zelf op zoek naar de hoogste kwaliteit voor de beste prijs: dat hebben wij al voor u gedaan.