Screens

Screens bieden een uitstekende en vooral praktische zonwering. Dit type zonwering hangt verticaal langs het raam en daarom neemt het totaal geen ruimte in. Een screen is uitermate geschikt als een vrije doorloop gewenst is, of wanneer u weinig ruimte heeft bij het raam. Daarnaast verhogen screens uw privacy: ze kunnen overdag namelijk prima gebruikt worden om inkijk tegen te gaan.

Materiaal van screens

Het materiaal waarvan screens gemaakt worden is gepolyvinyliseerde glasvezel. Dit heeft een open structuur wat zonlicht filtert. Hierdoor wordt het binnen in huis minder warm. Een ander voordeel van dit type ijzersterke glasvezel is dat screens in alle weersomstandigheden veilig neergelaten kunnen worden. De doeken zullen namelijk niet beschadigen. Ook zijn screendoeken vanwege het materiaal gemakkelijk te reinigen.

Screens in alle kleuren en maten

De vormgeving van een screen is heel simpel te combineren met bijna elk type gevel. Het kan in allerlei verschillende maten, modellen, kleuren en wevingen worden geleverd. Het doek van een zonnescherm kan worden uitgevoerd met motieven of in een effen kleur. Daarnaast is het mogelijk om een keuze te maken uit een groot scala van verschillende typen zijgeleiders.

De voordelen van screens op een rijtje:

  • Zonlicht wordt voor minstens 85 procent gefilterd
  • Ook bij een laagstaande zon wordt zonlicht geweerd
  • Zicht naar buiten wordt behouden, maar inkijk is minimaal
  • Bediening kan zowel handmatig als automatisch
  • In de winter blijft warmte binnen, in de zomer blijft warmte buiten
  • Makkelijk toe te passen op veel gevels
  • Leverbaar in allerlei kleuren en formaten

Zijgeleiders

Het doek van een screen wordt met behulp van een geleider naar beneden of naar boven geschoven. Zijgeleiders zorgen er vervolgens voor dat uw screendoeken goed worden vastgezet. Het kabel- en veersysteem van een screendoek maakt dat een zonnescherm windvast is en altijd mooi strak blijft staan. Ook de onderlijst van een doek kan op deze manier niet opwaaien.

Wilt u een screen op een plek waar veel wind staat? Dan behoort een screen met een rits tot de mogelijkheden. Bij dit model is een rits verwerkt in de geleidingssystemen aan de zijkanten. Een screen wordt zo windvast tot windkracht negen. Door de ritsgeleiding kan dit type screen ook gebruikt worden als windscherm op bijvoorbeeld een terras. De wind neemt dan af tot wel 85 procent.

Meer weten over screens?

Voor meer informatie over screens of over onze andere zonwering kunt u vrijblijvend contact opnemen. Via ons landelijke netwerk van zonwering specialisten vindt u altijd een gerenommeerd bedrijf dichtbij. Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel, u doet er daarom goed aan even contact op te nemen.

Als u via deze site een vrijblijvende offerte aanvraagt, ontvangt u van meerdere experts in uw regio een uitgebreid kostenoverzicht, met een duidelijke specificatie tussen materiaalkosten en installatiekosten. Zelf onderzoek doen naar de hoogste kwaliteit voor de beste prijs hoeft niet meer, dat hebben wij al voor u gedaan.

Vraagt u zich af wat een zonwering u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even 1 minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!